Wat kost een zolder isoleren?

Het isoleren van uw zolder is een investering die een groot effect heeft op uw gasrekening. De terugverdientijd hangt echter sterk af van de gekozen maatregel; bij een onafgewerkte isolatielaag is de terugverdientijd door de lagere investering aanzienlijk korter dan bij zolderisolatie met afwerking. Afwerking is overigens een uitgave die u doet voor het aanzicht, en daarmee eigenlijk geen deel van het isoleren zelf. De kosten en terugverdientijd worden ook beïnvloed door de ISDE subsidie op isolatie. Door de beschikbaarheid van subsidie is zolderisolatie een uitstekende investering in uw woning!

Besparing en subsidie zolder isoleren

Het isoleren van het zolder zorgt voor een aanzienlijke verlaging van het gasverbruik. Afhankelijk van de woonsituatie kan dit oplopen tot zeker 35% gasbesparing! Een uitstekende investering in de woning dus. Bovendien is er nu ISDE-subsidie beschikbaar. Zolderisolatie valt onder dakisolatie, en maakt daarmee deel uit van de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) regeling. Om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie dient een huiseigenaar in twee energiebesparende maatregelen te investeren, waaronder onder andere isolatiemaatregelen (zoals spouwmuurisolatie en dak- of vloerisolatie), zonneboilers of een warmtepomp. Wilt u zeker weten hoeveel subsidie u kunt verwachten bij uitvoering van uw isolatiemaatregelen? Dat kan. Adviseurs van TopIso rekenen altijd bij het adviesgesprek voor u de te ontvangen subsidie uit.

PIR-isolatie, dat klinkt bijna hetzelfde als PUR-isolatie. En dat is niet geheel toevallig, want PIR-platen zijn de verbeterde opvolgers van PUR-platen! PIR-platen zijn één van de best isolerende isolatieplaten. Dat is niet vreemd als u weet dat de kunststofsoort PIR speciaal ontwikkeld is voor isolatiedoeleinden. Ze kunnen zowel voor platte als schuine daken gebruikt worden.